פטנט עולמי: ביצה עלומה בניילון נצמד!
תמיד חלמתם להגיש ביצה עלומה אבל לא ידעתם איך? יש לנו טריק מדהים לבישול ביצים עלומות בקלי קלות באמצעות ניילון נצמד
מצרכים
ביצים עלומות
- 4 ביצים
- תרסיס שמן זית
- סנו סושי – ניילון נצמד
רוטב הולנדייז
- 2 חלמונים
- 250 גרם חמאה
- 1 כפית מיץ לימון
- 1/2 כפית מלח דק
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון
הגשה
- 4 פרוסות לחמים לבנים - קסטן או בריוש
- 4פרוסות סלמון מעושן
- חופן עירית - קצוצה
אופן הכנה
- מכינים את ההולנדייז: ממיסים את החמאה במיקרו ונותנים לה להתקרר מעט.
- בסיר קטן וכבד טורפים את החלמונים במשך כ-2-3 דקות על האש הכי נמוכה בגז, עד שהתערובת מקבלת מרקם קרמי. מקפידים לא לחמם יותר מידי כדי שהביצים לא ייקרשו.
- מסירים את הסיר מהאש ומזלפים פנימה, באיטיות ובהדרגה, את החמאה המומסת, תוך כדי טריפה נמרצת עד שהתערובת קרמית וסמיכה. מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון. טועמים ומתקנים טעמים.
- קולים את הלחם לצנימים.
- מכינים את הביצים: מכסים קערה קטנה או ספל קפה בסנו סושי - ניילון נצמד, כך שנוצרת בתוך הספל “קערית” מניילון נצמד ששוליה מכסים את צידי הקערה/ספל.
- מרססים בתרסיס שמן זית על הניילון ושופכים בזהירות את הביצה לתוך הניילון.
- סוגרים את שולי הניילון כך שתיווצר לנו הפתעת ביצה קטנה. מסובבים היטב את שולי הניילון ועושים קשר, כדי שהביצה לא תברח בזמן הבישול.
- מחממים מים בסיר גדול. כשהמים מגיעים לרתיחה, מנמיכים קצת את הלהבה ככה שיישאר בעבוע עדין.
- מעבירים את ארבע שקיות הניילון לתוך המים למשך 4 דקות.
- מרכיבים את המנה: מסדרים על צלחות את פרוסות הקלי ומניחים עליהן את הסלמון.
- מוציאים את השקיות עם הביצים בעדינות. פותחים בעזרת מספריים את הקשר של הניילון ומניחים כל ביצה במרכז הטוסט כשהצד שהיה עם הקשר מונח כלפי מטה.
- ממליחים את הביצים ומזלפים בנדיבות מרוטב ההולנדייז.
- מפזרים עירית ומגישים.
X
יש לך טיפים בשבילנו?
יש לך טיפ מועיל ותרצה שאנשים נוספים יהנו ממנו? שלח אותנו אליו ואנחנו נדאג לפרסמו
X
יש לך בעיה?
אם יש לכם בעיה הקשורה לניקיון ולתחזוקת הבית- נשמח שתשתפו אותנו. הבנת הצרכים ובעיות יומיומיות תסייע לנו לפתח עבורכם פתרונות יעילים.