רושטי – לביבת תפו"א במילוי פטריות וגבינה

מרכיבים:

3 תפו"א גדולים

1/2 סלסלת פטריות שמפיניון

50 גרם מוצרלה מגורדת

2 ענפי טימין

שמן זית

מלח, פלפל

50 גרם חמאה

 

אופן ההכנה:

מקלפים את תפוחי האדמה ומגרדים בעזרת פומפייה. שמים בקערה ומפזרים מעט

מלח, מערבבים ומניחים בצד לכמה דקות.

בינתיים פורסים את הפטריות. מחממים מחבת עם מעט שמן זית וצורבים את

הפטריות עם הטימין. מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לקערה שיתקרר, מסירים את

הטימין.מעבירים את התפו"א המגורד לשקית בד וסוחטים היטב מהנוזלים. מחלקים ל6-

כדורים שווים. מחממים מחבת עם מעט שמן על אש בינונית. מפוררים כדור אחד של תפו"א לשמן

לצורת לביבה ומהדקים בעדינות בעזרת כף עץ או לקקן חסין חום.

מפזרים מעל מעט פטריות, כף גבינה וכדור נוסף של תפו"א. מהדקים שוב עם הכף.

כשמשחים הופכים בעדינות ומוסיפים מעט חמטה למחבת. צורבים גם מהצד השני עד

שמשחים.

מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה.