סופגניית קרם ברולה ניילון נצמד

זמן הכנה: 35 דקות      

זמן כולל: כשעתיים וחצי

 

מצרכים לבצק:

¼ 3 כוסות קמח

¾ כוס חלב חם

¼ כוס סוכר

1.5 כפית שמרים יבשים

1 ביצה

60 גרם חמאה

½ כפית מלח

כ-1 ליטר שמן קנולה לטיגון

 

מצרכים לקרם:

⅔ 1 כוסות חלב

2 כפיות מחית וניל

¼ כפית מלח

¼ כוס קורנפלור

½ כוס סוכר

4 חלמונים

2 כפות חמאה רכה

 

לציפוי הקרמל:

1 כוס סוכר

½ כוס מים

 

הוראות הכנה:

מכינים קרם ברולה: מערבבים בקערה את הקורנפלור, סוכר ומלח.

מוסיפים את החלמונים ומערבבים עם מטרפה עד לקבלת צבע בהיר יותר.

מחממים בסיר את החלב והוניל עד סף רתיחה וסוגרים את האש.

מעבירים מעט מהחלב החם מהסיר לקערת החלמונים ומיד מערבבים כדי שהחלמונים לא יתקרשו. מוסיפים כל פעם קצת ומיד מערבבים עד ערבוב מלא.

מחזירים את הבלילה לסיר ומבשלים תוך כדי עירבוב עד להסמכה של הקרם.

מעבירים את הקרם לקערה וכשהוא מתקרר מעט מערבבים את החמאה עד לקרם אחיד. מצמידים לקרם ניילון נצמד כדי שלא יווצר לו קרום.

מכינים את הבצק: מערבבים בקערת המיקסר את החלב החם עם השמרים ומחכים כ-5 דקות.

מוסיפים את כל רכיבי הבצק ומערבלים עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד, כ-8-10 דקות.

סוגרים את קערת המיקסר עם ניילון נצמד ומעבירים את הבצק להתפחה במקום חמים כשעה.

לאחר שעה, מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומרדדים לגובה כ-2 ס"מ, קורצים עם כוס עיגולים בבצק. 

מסירים את שאריות הבצק ומכסים להתפחה שנייה את הסופגניות.

מטגנים את הסופגניות משני הצדדים עד לקבלת צבע חום זהוב. מוציאים לצלחת עם נייר מגבת.

בעזרת שקית זילוף עם צנתר ממלאים את הסופגנייה בקרם.

מכינים את הקרמל: מחממים בסיר קטן את הסוכר והמים בחום בינוני-גבוה, לא מערבבים (כדי שהסוכר לא יתקרסטל) עד לקבלת צבע ענברי. טובלים את קצה הסופגניות הממולאות בקרמל ומעבירים לצלחת הגשה. 

 

חג אורים שמח וטעים. בתאבון!